שם הכותב: תאריך: 19 פברואר 2013

באמצע "חופשת הסמסטר", כשהסטודנטים בשיא תקופת המבחנים, התייצבו ביום ה', ה-07.02.13, בספריית המסלול האקדמי המכללה למנהל, 32 סטודנטים הפעילים במסגרת הסדנאות לפעילות משותפת שמטרתה להאיץ את התהליך היזמי אותו עוברות הקבוצות במשך השנה – במהלך לילה ארוך של 12 שעות עבודה משותפת ומפרה ושל חשיפה ליזמים בינלאומיים ומקומיים.

במסגרת הלילה, שהחל בסדנת יצירתיות ועבודה קבוצתית, נפגשו הסטודנטים עם מנטורים ויזמים רבים (מ"הספרייה", המעבדה החברתית, מתנס אינטראקטיב ורבים נוספים) ואף ערכו תחרות פיטצ'ים בפני סטודנטים ליזמות ויזמים פעילים מאוניברסיטאות בקרואטיה וסינגפור באמצעות סקייפ.

אסף בוך, שותף במיזם הבריאות DAO House מסדנת המאיץ (לסטודנטים לתואר MBA ביזמות ואסטרטגיה) אמר: "הלילה הלבן היה מאיר עיניים – נקודת תפנית. הערב המחיש בצורה כל כך ברורה את החשיבה מחוץ לקופסא, את הרצון של אנשי הסגל ושל שותפים עסקיים לעזור לנו להצליח. משימות, ייעוציים, אוכל ואוירה בונה – כל אלו ועוד הזניקו אותנו קדימה. רקמנו קשרים עסקיים עם אנשי מפתח בארץ ואפילו בעולם."

כדי לשמור על שפיות ועל בטן מלאה (הלוא אי אפשר באמת לעבוד כשהבטן ריקה), הביא כל סטודנט מאכל הקשור לסרט או ספר בעל אופי יזמי והתבקש להציג אותו במהלך ארוחת הערב המשותפת. בין המאכלים אפשר היה למצוא את בית השוקולד של "עמי ותמי", קציצות הבשר מהסרט "חגיגה בסנוקר", ופל בלגי מ"החגיגה של באבט", פסטה מהסרט\ספר "לאכול, להתפלל, לאהוב", ניוקי כמהין מ"המטבח של סטיורט" ועוד…

food

הדר וייסלר, סטודנטית לתואר ראשון במנהל עסקים וחשבונאות, וחברה במיזם HSK למטבח חכם כתבה: " צחקנו, עבדנו, דיברנו, התדיינו, ובעיקר למדנו אחד מהשני. כמו כל יזם שמנסה להשיג כל שביכולתו בפיץ' של דקה וחצי, כך גם אנחנו- יצרנו קשרים חדשים והזדמנויות חדשות עמדנו בפנינו. לשמוע פידבק מצוותים אחרים זה תמיד נחמד אבל לשמוע הערות בונות והצעות לדרכים שלא חשבנו עליהן- זה כבר נותן BOOST לרעיון והמוטיביציה בשמיים."

שירלי שקוף, סטודנטית לתואר שני MBA במסלול לאסטרטגיה ויזמות ושותפה במיזם VOS במסגרת פעילות המאיץ: "לילה לבן  – כשמו כן הוא…. 'לבן הוא תערובת צבעים המורכבת מכל צבעי הספקטרום' – משפט זה הינו ההולם ביותר לתיאור החוויה המדהימה שחווינו בלילה הלבן.

ההזדמנות להיפגש עם מספר רב כל כך של מובילי דעה, בעלי עניין, אנשים מקצועיים ויזמים צעירים הינה הזדמנות שנקרית רק בפלטפורמה של חממה מאורגנת היטב, מסודרת, מושקעת וזאת בזכות הצוות המסור: ד"ר דפנה קריב, רויטל, אלעד ושאר הצוות ולהם תודה ענקית מכל הלב."

טל גרינברג, סטודנט לתואר ראשון ושותף במיזם Magbit במסגרת פעילות החממה: "לילה לבן? באמצע תקופת מבחנים? בספריה? ולהכין מאכל מסרט? לא מתאים!" זה מה שעבר לנו בראש כששמענו לראשונה על הרעיון.

ואז הגיע יום חמישי ה-7.2.13, 18:00 בערב, מצוידים במאכל מסרט, שני פיצ'ים, אחד בעברית, שני באנגלית ובעיקר עם הרבה חוסר וודאות לגבי מה שהולך לקרות בשעות הקרובות של היום ומחר.

נכנסים לספריה, מקום דיי שמרני ברוב ימות השנה, כבר בכניסה קיבלו את פנינו שלטים "שקט כאן יוזמים", התחלנו להבין שבעוד אנחנו לומדים ב"סתלבט" מישהו עבד קשה מאחורי הקלעים כדי להרים הפקהשתתברר בהמשך כמאורגנת, מתוזמנת ומפתיע. זו היתה חוויה מצוינת, מאורגנת בקפידה, משביעה, גם במישור התאבון וגם במישור הידע, חוויה מרעננת באמצע תקופת המבחנים וכמובן שחוויה מלמדת שעזרה לבנות עוד שלב קטן בעולם היזמות שלנו.

הפתעה נוספת לה זכו הסטודנטים הייתה ביקור ייחודי ומפתיע, בשעות הלילה המאוחרות של דיקאן בית הספר למנהל עסקים – פרופ' אורן קפלן, וראש המנהל –הגב' אירית דרוויש שהגיעו כשליחי פיצה במסווה ונפגשו גם הם עם הקבוצות היזמיות לסיעור מוחות והפרייה.

pictures1

האירוע הבא במסגרת הפעילות הינו פאנל 'מימון עסק יזמי'  העתיד להתקיים ב-13.03.2013 ובו יציגו הסטודנטים את מיזמיהם בפני יזמים סדרתיים ומומחים בתחום מימון סטארטאפים. האירוע יתקיים במתחם Google Campus TLV ויהווה עבורם הכנה נוספת לקראת פאנל המשקיעים ואירוע סיום שנת הפעילות שעתיד להתקיים בחודש מאי השנה.

סדנאות חממת ומאיץ היזמות של בית הספר למנהל עסקים, המסלול האקדמי המכללה למנהל, מאפשרות לסטודנטים-יזמים לממש רעיון לכדי מיזם דרך לימוד אקדמי-פרקטי ותוך התנסות, בין השאר באמצעות ליווי צמוד של מנטורים ומומחים מקצועיים בתחומים שונים הנוגעים למעגל חייו של מיזם (שיווק, מימון, פטנטים, העברת פרזנטציות, תכניות עסקיות, צוות טכנולוגי ועוד).

לפרטים נוספים על פעילות החממות או למעוניינים ליצור שיתופי פעולה, מוזמנים לפנות במייל: incubator@colman.ac.il